Duitsland wint het WK 2014

Dit is het einde van dit WK 2014, waar teams met opgeheven hoofd naar buiten kwamen, anderen (inclusief Italië) met hun staart tussen hun benen.

En het is Duitsland om de beker van deze Wereldkampioenschappen te winnen, na het tonen van een team meer dan op het hoogtepunt van deze titel en een doelman, Neuer, die een van de beste in het hele toernooi bleek te zijn. Na het ongelooflijke resultaat behaald tegen Brazilië, vierde geklasseerd en verslagen in de halve finale, 7-1, het team van Joachim Löw kan de overwinning zingen en vieren. De laatste keer dat Duitsland de beker verhoogde, was in 1990, tegen Argentinië. Dit is hun 4e overwinning op het WK voor hen, na 8 finales te hebben gespeeld.

Een eerste helft die eindigde in 0-0 maar waarin Messi constant de deur naar zijn Argentinië zocht, een doelpunt (opnieuw uit Argentinië), maar uit de wedstrijd, en een nipte ontsnapping dankzij Boateng. Duitsland lijkt agressiever te worden, ondanks het grotere balbezit.

In de tweede helft waren er een paar goede gemiste kansen, zowel voor Argentinië als voor Duitsland.Beide teams deelden echter uitstekend balbezit, goede woordkeuze en een zeer interessant spel, waardoor deze laatste wedstrijd een spel werd dat de toeschouwers met verslagenheid achterliet. adem en dat ging regelrecht naar extra tijd, waarin twee vermoeide teams zagen die zelfs aan het einde van de eerste van de twee helften met niets eindigen.
De tweede verlenging zag Duitsland in de 112e minuut op voorsprong komen dankzij Götze, met een fantastisch spel, als een echte kampioen. Een wedstrijd die eindeloos leek, maar waarin echt twee teams lieten zien waarom ze het verdienden om de finale te halen.

Zo eindigt het WK 2014, met een team dat al zijn vaardigheden heeft getoond, wedstrijd na wedstrijd. En Italië, we kunnen alleen maar hopen dat het in 2018 wraak zal nemen, in Rusland.